Categorieën

Personalisatie technieken

Productmedia en personalisatietechnieken:


Promotionele producten en business gifts of anders gezegd Product Media zijn een fundamenteel onderdeel van elke succesvolle communicatiestrategie.


Promotionele producten bieden veel voordelen:

  1. Een uitgebreide keuze aan items om uw doelgroep nauwkeurig te bereiken: loyale klanten bedanken of belonen, prospects aanmoedigen, medewerkers bedanken, nieuwe producten introduceren, of bestaande producten/diensten promoten.
  2. Een langetermijneffect, merkherkenning en een hoge contactfrequentie om uw naamsbekendheid en imago te promoten.
  3. goede prijs-kwaliteitverhouding en  return on investment.
  4. Hoge graad van sympathie en herinnering .

    Maar hun waarde ligt ook in het zeer brede gamma van hoogwaardige personalisatietechnieken .
    Door ze te bedrukken met een logo en/of slogan worden ze reclamedragers die uw merkimago versterken en uw boodschap overbrengen.

    Hier vindt u een overzicht van deze verschillende technieken. Aarzel niet om ons om advies en inspiratie te vragen.

 

Tampondruk: drukproces waarbij het drukbeeld wordt gevormd door inkt die via een siliconenkussen van een gegraveerde metalen plaat wordt overgebracht op het product.

Meest gebruikelijke techniek, van toepassing op de meeste items, meestal voor kleine logo’s

Lasergravure: graveren bereikt door de hitte van de laserstraal. Zeer elegant en discreet effect. Van toepassing op metaal, hout, glas, keramiek, sommige kunststoffen, leer of kunstleer.

Embossing: markering van het materiaal met een heet cliché. Voor leer- en kunstlederwaren.

Doming: full-color gedrukt kleefetiket gecoat met een epoxyhars. Vorm naar keuze en kleine oplages mogelijk. Geeft 3D-effect

Zeefdruk: afdrukken van het logo op het artikel door een zeef. Voor alle textiel en op sommige plastic items. Duurzaam resultaat en voordelig voor grote hoeveelheden

Screenround: zelfde methode als zeefdruk, alleen wordt het product hier gedraaid tijdens het drukproces en rondom bedrukt. Geschikt voor pennen en andere gebogen producten.

Digitale druk: directe vierkleurenbedrukking door middel van inktdruppeltjes  die op het product worden gespoten en onder bestraling met UV-licht onmiddellijk drogen. Ideaal voor foto's en kleine aantallen.

Transfer: techniek waarbij eerst een zeefdrukbeeld op papier wordt gemaakt dat vervolgens door middel van hitte en lijm wordt overgebracht op het product.  Voor alle textiel behalve nylon

Borduren:  genaaid logo. Verzorgd en gedistingeerd effect.

Sublimatie: bedrukking op transferpapier dat bij zeer hoge temperaturen wordt geperst, waardoor een chemische reactie ontstaat en deze het materiaal binnendringt. Gebruikt voor polyesterweefsels en met polymeer gecoate artikelen. Enkel op witproducten. Duurzaam en premium foto-realistisch resultaat.